Straipsniai » Praktiški patarimai

Kaip atsikratyti alkio jausmo?
Kaip atsikratyti alkio jausmo?

Labai svarbu žinoti, ką valgyti ir kaip valgyti. Jei mūsų organizmas su maistu gauna 22 aminorūgštis, tai iš jų jis pasigamina visas kitas gyvybiškai svarbias medžiagas, o mes ilgam jaučiamės sotūs, lengvi ir darbingi.

 

Pakeitus rytinę ir vakarinę maisto porcijas į kitokį maistą, jau po savaitės būtų pastebimas puikus rezultatas. Jus džiugintų lengvumo ir sotumo jausmas ir trykštanti energija.

 

Suvalgytas 1 šaukštelis maltų kanapių, chia ar linų semenų sėklų duoda sotumo ir lengvumo pusdieniui. Sėklas galima maišyti su augalinės kilmės jogurtu, pienu, trintomis uogomis ar šviežiai spaustomis sultimis.

 

Dar vienas puikus augalinių baltymų šaltis yra – riešutai, juos būtina mirkyti 8 val., nemirkytų riešutų organizmas nepasisavina. Graikiški susmulkinti riešutai nuostabiai dera su pomidorų, agurkų ir avokado salotomis. Anakardžio riešutai - su uogomis. Iš migdolų galima pasigaminti, kokio tik norite skonio, „pesto“.

 

Žalieji kokteiliai su mirkytomis avižomis, nekepintais grikiais ar kviečiais (grūdus mirkyti 8 val.) įdedant bananų, figų, datulių, špinatų, petražolių...  bei paskaninti augalinės kilmės pienu. Pieną labai lengva pasigaminti patiems.

 

„Super maistas“ – tai spirulina ir žiedadulkės, jose gausu baltymų, vitaminų, mineralų bei mikroelementų.

 

Jei neturite laiko ar noro kokteilius gaminti patys, jums labai tiks "Nutrishake" arba "NeoLifeShake" įvairių skonių kokteiliai. Iš kruopščiai atrinktų sojų, avižų ir pupelių. Jie organizmą aprūpina subalansuotu baltymų, angliavandenių ir riebalų kiekiu, sudėtyje yra skaidulų, vitaminų, mineralų bei mikroelementų.

 

Tuo tarpu ryte sukimštas „sumuštis“ apsunkina organizmą ir jau už pusės valandos norisi valgyti, nes tame maiste nėra reikalingų medžiagų organizmui. Kepenys tai identifikuoja ir siunčia smegenims signalą „alkanas“.

 

Jei žmogus valgydamas baltyminį maistą, vistiek jaučiasi alkanas, jam trūksta gerųjų bakterijų, kurios virškina ir skaido augalinius baltymus. 

 

 

Autorė Lidija Mačiūnienė